Razkrižje

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kako vam je všeč zamisel, da bi v naši župniji pripravili MISIJON?
  Zelo
  Ni potrebe
  Ne vem
  Kaj je to Misijon?
rezultati anket

Sestra Marjeta Zanjkovič

OBVESTILA

Misijonarka s. Marjeta Zanjkovič, domačinka iz Gibine, deluje na Madagaskarju.
Njeno delo lahko podprete z donacijo njej osebno na številko:
SI56 0201 4005 1368 933
referenca: SI00 279646
BIC: LJBASI2X
koda namena: CHAR
--------------------------------
CERKVENA POROKA
V petek, 3. novembra 2017, sta v naši župnijski cerkvi sklenila zakrament svetega zakona Tonček Kozar in Zdenka Habjanič iz Veščice 38 b. Novoporočencema iskreno čestitam in jima želim obilo Božjega blagoslova na njuni novi življenjski poti.
NAŠI RAJNI
Na praznik Vseh svetih, 1. novembra 2017, je na svojem domu na Veščici 46, umrla Rozina Budna, roj. Makovec. Rojena je bila 22. februarja 1927 na Veščici in pokopana v soboto, 4. novembra 2017 na pokopališču na Razkrižju. Naj počiva v miru. Domačim izrekam iskreno sožalje.
ŽUPNIJSKA KARITAS
V sredo, 15. novembra 2017, bo ob 17.30, po večerni sveti maši srečanje članov Župnijske karitas. Lepo vabljeni!
LUKA RAJF – NOVI MAGISTER
Luka Rajf, duhovnik murskosoboške škofije, naš rojak iz Razkrižja, je v torek, 17. oktobra 2017, na Papeški Lateranski univerzi v Rimu z odliko magistriral iz kanonskega prava. Magistrska naloga: La prova presuntiva in tema di esclusione della dignità sacramentale del matrimonio - Domneve kot sredstvo dokazovanja v primerih izključitev zakramentalnega dostojanstva zakona.
Novemu magistru Luku Rajfu iskreno čestitamo!
PRAZNIK SVETE CECILIJE
Na praznik sv. Cecilije, v sredo, 22. novembra 2017,  bodo pevci peli pri sveti maši ob 17. uri. Po sveti maši vsi cerkveni pevci lepo vabljeni na večerjo v gostišče Na gmajni.
MONOŠTER, 10-letnica slovenskih svetih maš
Prva sv. maša v slovenskem jeziku v Monoštru je bila 18. novembra 2007, za kar sta se dogovorila murskosoboški škof dr. Marjan Turnšek in sombotelski škof dr. András Veres. Za koordinacijo duhovnikov, ki so vsak mesec enkrat darovali sv. mašo v slovenskem jeziku, je vsa leta skrbel msgr. Franc Režonja, ki je tam opravil tudi večino maš, tako da so ga ljudje sprejeli za svojega dušnega pastirja. Ob 10. obletnici bo v monoštrski cerkvi slovesna sv. maša, ki jo bo v nedeljo, 19. novembra 2017 ob 14. uri, ob somaševanju duhovnikov vodil škofov vikar za narodnostne skupnosti msgr. Franc Režonja. Pri maši bodo s slovenskim petjem sodelovali cerkveni pevski zbori Porabskih Slovencev: cerkveni zbor Svete Cecilije z Gornjega Senika, cerkveni pevski zbor Zveze Slovencev na Madžarskem iz Števanovec ter amaterski slovenski cerkveni pevski zbor iz Monoštra.
Študijsko srečanje za člane ŽPS
Vsako leto v mesecu novembru poteka študijsko srečanje za člane ŽPS. V letošnjem letu bo študijsko srečanje skupno za vse tri dekanije in bo potekalo v soboto, 25. novembra 2017, v Domu duhovnosti v Kančevcih.
Program se začne ob 9.00 uri in se konča predvidoma do 13.00 ure. Osrednja tema bo zakrament svetega krsta.
Vabljeni člani ŽPS.
mag. Simon Štihec, škofijski referent za ŽPS